top of page

OBVESTILO

V Svetovalnici za avtizem smo do nadaljnega v bolniškem staležu, zato na vaše e-maile ne odgovarjamo ažurno. Po telefonu nismo dosegljivi.

Hvala za razumevanje.

Naročilo knjig

V ponatisu sta izšli dve uporabni knjigi o motnjah avtističnega spektra v slovenskem jeziku.

Cena posamezne knjige je 30 EUR, ob naročilu obeh knjig pa vam nudimo 10 % popusta (54 EUR za obe knjigi). Individualni popust pri večjem naročilu (6 in več kosov) za institucije znaša 15%. 

Strošek pošiljanja je 4,50 EUR (do 2 knjigi), ob večjem naročilu pa se le ta poviša na 6,50 EUR.

Osebni prevzem je možen (ob predhodnem dogovoru) na našem naslovu v Mengšu.

V kolikor naročate kot javna institucija (vrtci, šole, ...), spodnjega obrazca ni potrebno izpolnjevati - prosimo, da nam  na info@avtizem.net pošljite naročilnico vaše institucije in poslali vam bomo knjige, v kolikor bo le mogoče, še isti delovni dan. 

Naročate kot fizična oseba?  Prosimo izpolnite spodnjo naročilnico in poslali vam bomo ponudbo. Po prejemu plačila vam knjige pošljemo po pošti na vaš naslov. Možen pa je tudi osebni prevzem (po dogovoru).

 

 

 

 

 

 

 

 

Naslov: Učenje mlajših otrok z motnjami avtističnega spektra

Avtor: Liz Hannah

Št. strani: 106

 

Liz Hannah je pri tej zelo uporabni knjigi sodelovala z ilustratorjem Steveom Lockettom.

Gre za neprecenljiv vir za vse, ki živijo in delajo z mlajšimi otroki z motnjami avtističnega spektra. Vsebina vključuje ključne informacije in številne koristne strategije, ki bodo pomagale tistim z manj znanja o avtizmu pa tudi izkušenim staršem ter učiteljem.

 

Knjiga je namenjena staršem in strokovnjakom v šolah in vrtcih, ki poučujejo otroke z motnjami avtističnega spektra, stare od tri do sedem let. Knjiga daje praktične nasvete in vsebuje preskušene in preverjene zamisli, ki bodo pomagale vam in otrokom uspešno sodelovati, se skupaj igrati in predvsem se učiti za življenje.

 

Iz vsebine:

Potrebe otrok z motnjami avtističnega spektra

Razvijanje zgodnje komunikacije

Zgodnje učenje: osnovne veščine

Strukturirano poučevanje

Opismenjevanje

Učenje razumevanja številk

Razvijanje socialne interakcije

Pomanjkanje domišljije in prilagodljivega mišljenja

Strategije za oporo vedenju

Naslov: Težavno vedenje in avtizem

Avtor: Philip Whitaker

Št. strani: 112

Philip Whitaker je psiholog, specializiran za delo z otroki z motnjami avtističnega spektra iz Velike Britanije.

Glavno sporočilo priročnika Težavno vedenje in avtizem - razumevanje je edina pot do napredka je spodbujanje razumevanja, da moramo za spreminjanje otrokovega vedenja le-to najprej razumeti, se čim bolj celostno informirati o prepoznavanju znakov avtizma pri otrocih. Ta uporabniku prijazen in razumljiv priročnik za preprečevanje in obvladovanje težavnih vedenj, ki se lahko pojavijo v vsakodnevnem življenju otrok z motnjami avtističnega spektra, je namenjen predvsem staršem, učiteljem in zaposlenim v izobraževalnih institucijah. Podroben opis primerov in razumljiva navodila ponujajo bralcu okvir za razvoj lastnih rešitev.

bottom of page