top of page

OBVESTILO

 

V Svetovalnici za avtizem smo do nadaljnega v bolniškem staležu, zato na vaše e-maile ne odgovarjamo ažurno. Po telefonu nismo dosegljivi.

Hvala za razumevanje.

"Veliko večji poudarek bi morali dajati temu, kar otrok zmore, namesto temu, česar ne zmore narediti". Dr. Temple GRANDIN
Naše storitve
Za otroke z MAS
Pedagoška diagnostika otrok z motnjami avtističnega spektra

 

V Svetovalnici za avtizem  opravljamo pedagoško diagnostiko otrok z avtizmom. Pri tem uporabljamo med drugim tudi test PEP-3 (The Psychoeducational Profile, Third Edition - primeren od 2 do 7,5 leta), ki je specifičen in narejen posebej za oceno otrok z avtizmom in sorodnimi motnjami.

Pri pripravi programa dela za posameznega otroka, je zelo pomembno, da poznamo njegova močna področja, kot tudi področja, kjer ima posameznik težave. Le na podlagi dobre ocene otrovega funkcioniranja lahko pripravimo dober individualiziran program dela za posameznika.

 

Rezultate diagnostike za vas interpretiramo v poročilu, ki vključuje tudi priporočila za delo z otrokom doma in v vrtcu/šoli. Poročilo lahko priložite pri postopku usmerjanja in je uporabno tudi v vrtcu/šoli pri načrtovanju individualiziranega programa dela za vašega otroka.

 

Učenje komunikacije po metodi PECS (Picture Exchange Communication System)

 

Zelo pomembno je, da za vsako osebo najdemo način, s katerim lahko sporoča svoje potrebe in želje. S tem se zmanjšajo njene frustracije in omejijo težavna vedenja, ki so sicer posledica nezmožnosti komuniciranja na bolj sprejemljiv način.

 

Metoda komunikacije z izmenjavo slik (PECS) je bila v prvi vrsti razvita posebej za osebe z avtizmom in podobnimi motnjami in daje izjemne rezultate, saj kar 2/3 otrok, ki metodo uporablja vsaj 1 leto, ob tem razvije tudi govor.

 

 • Ali vaš otrok ne govori?

 • Ali vaš otrok govori, a govora ne uporablja v komunikacijske namene (npr. le ponavlja slišano, ne zmore pa prositi za stvari)?

 • Ali PECS že uporabljate pa se pri uporabi metode zatika in ne znate naprej?

 

Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo.

 

Več o metodi si lahko preberete na povezavi:

 
Delavnice za razvoj socialnih veščin in komunikacije

 

 

Več informacije sledi...

 

Tematski tabori

 

 

 Več informacij sledi...

 

 

Za starše
Svetovanje staršem

 

 • Je vaš otrok pravkar dobil diagnozo avtizem in bi radi izvedeli več ? (veliko informacij najdete tudi na naši spletni strani)

 • Bi želeli strokovno svetovanje, kako pomagati otroku, da bo hitreje napredoval?

 • Je vaš otrok vključen v vrtec ali obiskuje šolo pa ga tam ne sprejemajo, nima potrebnih prilagoditev, ...?

 

Izvajamo svetovanje staršem pri izbiri ustreznih pristopov in strategij. Naučimo vas kako izvajati določene pristope in metode. Pri tem vam nudimo stalno podporo. Pridemo tudi k vam na dom, po potrebi obiščemo vrtec ali šolo. Z vami gremo na sestanek v vrtcu/šoli.

 

Ob zaključku vsake svetovalne ure vam pripravimo pisno poročilo s priporočili za delo.

Serija krajših izobraževanj za starše

 

Jeseni pripravljamo serijo izobraževanj za starše, ki bo vključevalo teme kot so razumevanje avtizma, podpora komunikaciji, naslavljanje težavnih vedenj, praktične strategije podpore otroku doma in izven doma, preživljanje prostega časa ter še nekatere druge teme...

 

Za vrtce in šole (za strokovne delavce)
Tematski seminarji in delavnice za vrtce in šole

 

Že vrsto let uspešno izvajamo seminarje za kolektive vrtcev in šol. Na voljo so 4 urni seminarji, pripravimo pa tudi seminarje glede na vaše potrebe. Prilagodljivi smo pri izvedbi (tudi popoldan, sobote). Posebni popusti na dolgotrajno sodelovanje in izbire več seminarjev hkrati.

 

Nekaj naslovov seminarjev, ki jih ponujamo:

 • Prepoznavanje in razumevanje otrok z MAS (4 šolske ure)

 • Pristopi in strategije pri otroku z MAS znotraj pedagoškega procesa (4 šolske ure)

 • Podpora otroku z Aspergerjevim sindromom v vrtcu (4 šolske ure)

 • Otrok s Aspergerjevim sindromom v osnovni šoli (4 šolske ure)

 • Priprava in spremljanje individualiziranega programa pri otroku z MAS - delavnica (4 šolske ure)

 • Dijaki z avtizmom ter pristopi v srednji šoli (4 šolske ure)

 

Kontaktirajte nas za ponudbo.

Svetovanje strokovnim delavcem vrtcev in šol

 

Vrtcem in šolam nudimo individualizirano izobraževalno storitev za strokovne delavce, ki imajo v svoji skupini/razredu otroka z avtizmom.

Na podlagi opazovanja (in če je le mogoče predhodnega poznavanja otroka – domena staršev, ki ponavadi vzpostavijo prvi stik z menoj) pomagamo pri pripravi individualiziranega programa, pri odpravljanju morebitnih težav, svetujemo glede potrebnih prilagoditev, ureditve vizualne podpore, ureditve prostora, strategij dela, ipd.

 

Ugotovitve in priporočila za delo vam pošljemo tudi v pisni obliki.

 

Kontaktirajte nas za ponudbo.

Pomoč pri pripravi individualiziranih programov za otroke z avtizmom

 

Bo v vašo skupino/razred prišel otrok z motnjami avtističnega spektra ali pa je vanjo/vanj že vključen pa nastajajo težave, ki jih sami ne zmorete rešiti?

Pomagamo vam pri pripravi učinkovitega individualiziranega načrta dela za posameznega otroka.

 

Kontaktirajte nas za ponudbo.

 

Organizacija seminarjev tujih predavateljev


Občasno organiziramo seminarje s tujimi predavatelji. Spremljajte napovednik dogodkov ali se prijavite na E-novice.

bottom of page